Alfa Balans
Yoga & Yoga Therapie

ALFA BALANS YOGA & YOGA THERAPIE

 Alfa Balans Yoga & Yoga Therapie in Papendrecht verzorgt 4 dagen per week klassikale Hatha / Vinyasa Yoga lessen. Voor degenen die willen beginnen met yogalessen start er 2x per jaar een beginnerscursus, maar je kunt ook altijd instromen in een les. Vraag naar een geschikte les voor jou.

Hatha is de verzamelnaam voor veel yogalessen. Het is een rustige dynamische vorm waarbij de poses langere tijd worden vastgehouden en waar we veel aandacht voor de adem hebben. Rustig ademen in een lastige pose is Yoga. Inspanning en ontspanning.

Tijdens de Hatha Plus les geven we elke les aandacht aan 1 onderdeel voor extra flexibiliteit: Schouders/borst, hamstrings of heupen.

Hatha Flow is een iets dynamischere vorm van Hatha yoga, we gaan van pose naar pose met af en toe een rustmoment.

Vinyasa betekent transitie, dus de les bestaat uit series poses waarbij we van de ene pose in de andere overgaan met krachtige elementen erin. Ervaring met yoga poses is wel vereist omdat je de poses al moet kennen om die achter elkaar te kunnen doen en als je geblesseerd bent, is dit geen geschikte les. Doe dan een rustigere les.

Hatha Slow  is een les met rustmomenten tijdens de les, neem de tijd om te voelen wat er gebeurt, maar vergis je niet: Hatha Slow kan ook erg inspannend zijn.

We leven in een snelle wereld waarbij we erg veel prikkels binnen krijgen op een dag. Om goed te kunnen presteren, moet je je goed voelen, hiervoor heb je rust in je hoofd en lichaam nodig. Yoga helpt om die balans te vinden. 

Het is belangrijk om te leren voelen. Wees je bewust van jouw lichaam en hoe het is met jouw gedachten.


Asana, Pranayama en meditatie zorgen voor een bewustwording wie je bent en hoe je gelukkig door het leven gaat.


**COVID-19** Ik houd me aan de richtlijnen voor Yogascholen Nederland om de gezondheid van jou en mij zo goed mogelijk te beschermen. Dus neem je eigen mat mee en kom niet als je gezondheidsklachten hebt. Toegang met een geldige QR code en in het Sportcentrum is het dragen van een mond/neusmasker verplicht tot op de mat.

YOGA

Stimuleren en ontspannen

Yoga is de subtiele techniek om de mind te kalmeren en de adem rustig te maken. Yoga betekent eenheid. Eenheid van lichaam, mind en geest. Tegenwoordig kennen we yoga vooral van de mooie poses(asana) op de mat. De oefeningen zorgen ervoor dat we de energie in ons lichaam activeren, we worden sterker en flexibeler, bovendien reinigen we onszelf door het vuur in onszelf op te voeren. 

Tijdens de poses letten we op onze adem; de adem vertelt hoe het met jou is, bovendien kun je door kalm en diep te ademen, kalmte brengen in het hoofd. Iedere les wordt afgesloten met een goede ontspanning, waardoor iedereen weer uitgerust en vol energie is. 

Het is simpelweg wetenschappelijk bewezen dat je van yoga gelukkig wordt.

Yoga doe je niet alleen op de mat, maar is een levensstijl. Yoga is goed voor de mentale en lichamelijke gezondheid, dus doe het iedere dag.

Geef je nu op voor een yogales, geschikt voor beginners en gevorderden, mannen en vrouwen, jong en oud, lenig en nog niet lenig: 

Kom in Balans met Yoga!

 

Feedback

Anoniem
06-01-20 07:59:10
De lessen worden heel goed gegeven. Claire heeft aandacht voor iedere deelnemer. Ik geniet ieder keer weer van de les en kan weer ontspannen de avond ingaan. Ik doe het twee keer per week en het bevalt mij super goed, daarom zou ik het iedereen aanraden!
Hans Sederel
23-12-19 14:41:33
De yogalessen worden goed begeleid. De sfeer is heel fijn. Uitstekende Yogalerares die ervoor zorgt dat je helemaal op je gemak bent
Mijna De Kuiper
20-12-19 16:53:10
Hele fijne lessen met een goede duidelijke uitleg.
Voor iedereen te volgen
Ilonka de Leur
13-12-19 13:55:28
Uit een bepaaldenood heb ik me opgegeven voor een beginnerscursus yoga. Allereerst stond ik er wat sceptisch tegenover,maar wat is het fijn om met yoga bezig te zijn en de grondbeginselen ervan te leren (ervaren)! De lessen worden in een rustig tempo aangeboden en er is tijd en ruimte voor uitleg en vragen. De lessen zijn zowel op het verleggen van je grenzen als op het beheren ervan gericht. Ieder mens is uniek en heeft hierin de eigen keuze en mogelijkheden. Met veel respect krijgt iedereen de ruimte tijdens de lessen.
H. anoniem
06-12-19 22:49:40
Ik stond nogal sceptisch tegenover yoga, wat zou yoga mij meer kunnen brengen dan destijds fysiotherapie en gewoon sport? Ruim een jaar later ben ik volledig om. Ik had nooit verwacht zoveel kracht terug te krijgen in mijn arm alleen met yoga oefeningen. Buiten dat heb ik het idee dat ik door yoga relaxter in het leven sta. Iedere les verleg je je grens, telkens een beetje verder. En die ingewikkelde poses waar ik tegenaan hikte, sommigen vallen mee, maar er zijn er een paar waar ik nog steeds niets van bak. Het leuke hier is dat dat niet geeft. Iedereen stuntelt wel eens.
S. Anoniem
06-12-19 22:44:38
Het was gisteravond wederom een fijne les met een goede flow. Ik ben gedurende en na de les niet zo spraakzaam maar geniet erg van wat jij teweeg brengt in body&mind. Dus dank je wel en ik bewonder jouw kunst om datgeen over te brengen wat een cursist voorafgaand aan de les zelf soms nog niet eens beseft zo nodig te hebben, een mooie gave.
Tonen: 5  10
E-mailen
Bellen