Alfa Balans
Yoga & Yoga TherapieYOGA THERAPIE

Yoga als therapie, dus bewust inzetten om een (chronische) aandoening aan te pakken en te genezen in een 1 op 1 setting.

STRESS

Minstens 85% van alle ziektes zijn psychosomatische ziektes. Dat betekent dat die niet echt te genezen zijn, slechts te behandelen om redelijk te kunnen functioneren. De oorzaak van die ziektes: levensstijl en stress. Beter gezegd: het niet goed om kunnen gaan met stress. 

Een gezonde levensstijl betekent dat je gezond eet en drinkt, veel beweegt, positieve gedachten hebt en goed met stress om gaat.

Stress veroorzaakt de aanmaak van adrenaline en cortisol, 2 hormonen die nodig zijn als we moeten vluchten of vechten. Echter,  als we niet meer tot rust kunnen komen, blijven we deze stressreactie houden en zorgen deze hormonen er op de lange duur voor dat we juist ziek worden; we slapen slecht, de spijsvertering is niet goed, het immuunsysteem verzwakt en vervolgens slaat de ziekte toe in het zwakste gebied van het lichaam als gevolg van chronische ontstekingen.

Problemen hebben we allemaal, stress kan ik niet wegnemen, maar yoga en yogatherapie helpt om hier bewuster van te zijn en de signalen snel op te pikken. Het zorgt voor rust waardoor je beter met stressvolle situaties om kunt gaan en daardoor een beter immuunsysteem krijgt, daardoor ben je dus gezonder en vitaler.

RELAX

YOGA THERAPIE

Omdat stress meestal de oorzaak is van een ongezonde levensstijl, ziekte of aandoening, kunnen we deze psychosomatische aandoeningen met yogatherapie behandelen. Tijdens 1 op 1 sessies wordt de aandoening op holistische wijze benaderd, dus niet alleen symptoombestrijding maar vooral op zoek naar de oorzaak of oorzaken en daar een oplossing voor vinden. 

Tijdens de intake kijken we naar de huidige situatie, de levensstijl en maken we een plan voor wekelijkse sessies, waarbij je uiteraard zelf thuis moet oefenen en veranderen. Poses, ademtechnieken, reiniging en veel ontspanning worden hiervoor gebruikt.


Aandoeningen die we heel goed kunnen behandelen:

Astma
Angstaanvallen en depressie
Artritis
Diabetes II
Epilepsie
Hoge bloeddruk
Hoofdpijn & Nekpijn
Kniepijn
Menstruatieklachten en overgang
Overgewicht
Rugpijn
Spijsverteringsproblemen

Kom in Balans met Yoga!

E-mailen
Bellen