CLAIRE

Het mooie aan yoga les geven, is dat ik jou iets mee kan geven van het mooie dat yoga mij biedt. We zijn respectvol naar elkaar en de zaal is een veilige ruimte voor rust en ontspanning.

Ik vind het belangrijk dat jij je goed voelt tijdens de les. Soms geef ik een rustige les en soms is de les wat pittiger, ga nooit over jouw grenzen heen. Jij bent de enige die voelt wat jij voelt.

Tijdens mijn verblijf als expat in Singapore heb ik de Yoga Teacher Training van Shades of Yoga in Ubud, Bali afgerond. Terug in Singapore eind 2016 ben ik meteen les gaan geven in de prachtige Botanische tuin in Singapore en heb gelijktijdig de vervolgopleiding voor Yoga Therapie gevolgd bij Vyasa in Singapore.
Yoga inzetten als therapie; dus om een aandoening te helpen genezen. Rust in je hoofd en een sterk en flexibel lichaam maken je gezond en gelukkig.

In oktober 2019 ben ik bij Vyasa in Bangelore (India) geweest. Dit is het moederbedrijf van Vyasa Singapore. Dit is een opleidingsinstituut voor yogadocenten en een universiteit: de eerste Yoga universiteit in India, waar veel onderzoek wordt gedaan naar de effecten van yoga op de mind en daardoor op het lichaam. Studies worden hier gedaan, dus wetenschappelijk onderzoek en de resultaten zijn zo goed dat er in juli 2020 ook een universiteit in Los Angeles (USA) is geopend.

Sinds februari 2020 mag ik me ook Gravity Yoga teacher noemen: door het vergroten van de flexibiliteit kun je jouw mobiliteit verbeteren. Houding verbetering, beter in een houding kunnen komen, dus een mooie aanvulling voor iedereen die aan sport doet en daardoor korte spieren heeft ontwikkeld en voor yoga beoefenaars die beter in een asana willen komen.

Vanaf april 2022 mag ik me Yin Yoga teacher noemen. Van de goeroe, Bernie Clark, op het gebied van Yin yoga heb ik de training gevolgd. Yin yoga gaat over ontspanning met als extra dimensie de vertaling naar de meridianen waar de energie doorheen loopt vanuit de Chinese geneeskunst, samen met mindfulness en meditatie. Bewust worden van de huidige situatie en dat accepteren.

Uit eigen ervaring weet ik dat yoga echt helpt, maar het is altijd fijn als het door onderzoek ook daadwerkelijk aangetoond wordt. Nu is het natuurlijk altijd lastig om meetbaar onderzoek te doen naar hoe iemand zich voelt. Het is algemeen bekend dat als je ergens in gelooft, dat het ook beter werkt. Zelfs voor de sceptische mensen kan yoga helpen om beter met veranderingen om te gaan, te voelen hoe het met ze gaat en datgene te accepteren waar je geen invloed op hebt. De energie die je geeft, krijg je namelijk ook weer terug, dus houd je bezig met positieve zaken.

Zoek het positieve dat aanwezig is in elke situatie en kijk daar naar, geef jezelf een glimlach en:

Kom in Balans met Yoga!