Alfa Balans
Yoga & Yoga Therapie

ALFA BALANS YOGA & YOGA THERAPIE

 *** NIEUWS***

In januari 2023 start de nieuw Beginnerscursus Hatha yoga.


Alfa Balans Yoga & Yoga Therapie in Papendrecht verzorgt 6 dagen per week klassikale Hatha / Vinyasa & Yin Yoga lessen. Vraag naar een geschikte les voor jou.

Hatha is de verzamelnaam voor veel yogalessen, het betekent zowel inspanning als ontspanning. Hatha Yoga is een dynamische vorm waarbij de poses langere tijd worden vastgehouden en waar we veel aandacht voor de adem hebben. Rustig ademen in een lastige pose is Yoga. 

Tijdens de Hatha Plus les geven we elke les aandacht aan 1 onderdeel voor extra kracht en/of flexibiliteit: Schouders/borst, benen, rug of heupen.

Hatha Flow is een iets dynamischere vorm van Hatha yoga, we gaan van pose naar pose met af en toe een rustmoment.

Hatha Slow  is een les met rustmomenten tijdens de les, neem de tijd om te voelen wat er gebeurt, maar vergis je niet: Hatha Slow kan ook erg inspannend zijn.

Vinyasa betekent transitie, dus de les bestaat uit series poses waarbij we van de ene pose in de andere overgaan met krachtige elementen erin. Ervaring met yoga poses is wel vereist omdat je de poses al moet kennen om die achter elkaar te kunnen doen en als je geblesseerd bent, is dit geen geschikte les. Doe dan een rustigere les.

Yin Yoga is een rustige yoga vorm waarbij we ons richten op het bindweefsel. Alle banden, pezen, kraakbeen, botten en spieren komen onder stress te staan in een ontspannen houding zodat het sterker, leniger en weerbaarder wordt. Dit is voor iedereen goed die leniger wil worden of die rust zoekt en ontspanning. Juist als je blessures hebt, is dit een goede manier om binnen jouw grenzen te bewegen en goed te gaan voelen waar die grens is, want pijn is nooit goed. Als je altijd pijn hebt, dan mag het niet erger worden dan het al is. We laten de energie stromen en laten zoveel mogelijk los: fysiek, emotioneel en psychisch, dus blijf binnen jouw grenzen op al deze vlakken. Ik help jou om te leren wat jouw grens is; iedereen is uniek. 

We leven in een snelle wereld waarbij we erg veel prikkels binnen krijgen op een dag. Om goed te kunnen presteren, moet je je goed voelen, hiervoor heb je rust in je hoofd en lichaam nodig. Yoga helpt om die balans te vinden. 

Het is belangrijk om te leren voelen. Wees je bewust van jouw lichaam en hoe het is met jouw gedachten.

Asana, Pranayama en meditatie zorgen voor een bewustwording wie je bent en hoe je gelukkig door het leven gaat.


**COVID-19** Ik houd me aan de richtlijnen voor Yogascholen Nederland om de gezondheid van jou en mij zo goed mogelijk te beschermen. Dus neem je eigen mat mee en kom niet als je gezondheidsklachten hebt. 

YOGA

Stimuleren en ontspannen

Yoga is de subtiele techniek om de mind te kalmeren en de adem rustig te maken. Yoga betekent eenheid. Eenheid van lichaam, mind en geest. Tegenwoordig kennen we yoga vooral van de mooie poses(asana) op de mat. De oefeningen zorgen ervoor dat we de energie in ons lichaam activeren, we worden sterker en flexibeler, bovendien reinigen we onszelf door het vuur in onszelf op te voeren. 

Tijdens de poses letten we op onze adem; de adem vertelt hoe het met jou is, bovendien kun je door kalm en diep te ademen, kalmte brengen in het hoofd. Iedere les wordt afgesloten met een goede ontspanning, waardoor iedereen weer uitgerust en vol energie is. 

Het is simpelweg wetenschappelijk bewezen dat je van yoga gelukkig wordt.

Yoga doe je niet alleen op de mat, maar is een levensstijl. Yoga is goed voor de mentale en lichamelijke gezondheid, dus doe het iedere dag.

Geef je nu op voor een yogales, geschikt voor beginners en gevorderden, mannen en vrouwen, jong en oud, lenig en nog niet lenig: 

Kom in Balans met Yoga!

 

Feedback

S. Anoniem
06-12-19 22:44:38
Het was gisteravond wederom een fijne les met een goede flow. Ik ben gedurende en na de les niet zo spraakzaam maar geniet erg van wat jij teweeg brengt in body&mind. Dus dank je wel en ik bewonder jouw kunst om datgeen over te brengen wat een cursist voorafgaand aan de les zelf soms nog niet eens beseft zo nodig te hebben, een mooie gave.
Tonen: 5  10
E-mailen
Bellen